Liefde blijft voelbaar, onvoorwaardelijk, over de dood heen.

Woorden kunnen soms beter zwijgen,

Zodat we kunnen voelen wat is

In de diepte van ons hart

De pijn, het verdriet, het gemis

De liefde die laat weten

Dat de verbonden liefde in ons hart

Voor altijd is

Voelbaar….

Als de stille vrede….

Traumatherapie

Nonduale therapie

Trauma is een vernauwing van het bewustzijn. Een diepe overtuiging dat wat er ervaren wordt de enige realiteit is. Zowel in denken, voelen als in het fysieke lichaam komen dan stress en klachten naar voren. Een gevoel van onvrijheid. Als de onvrijheid te groot wordt of je gaat gebukt onder de klachten kun je besluiten er iets aan te veranderen. Nonduale therapie maakt gebruik van het potentieel van het menselijk bewustzijn en de relatie tussen gedachten, overtuigingen, gevoelens en het fysieke lichaam. Gedachten, referentiekader en perspectief komen voor een heel groot deel voort uit het persoonlijke verleden en de familiehistorie. Deze patronen vormen zich tot overtuigingen en gewoontes. Onbewuste handelingen die worden uitgevoerd. Bij nonduale therapie wordt de wederzijdse beïnvloeding onderzocht tussen denken, voelen en het fysieke lichaam. Doel is het onbewuste bewust te maken, zodat in vrijheid overtuigingen en gedrag kunnen worden veranderd en meer vitaliteit kan worden ervaren. Het geeft inzicht in hoe met bepaalde gebeurtenissen wordt omgegaan en welke alternatieven er mogelijk zijn. Het versterken van het bewustzijn, ontspannen van het fysieke lichaam en gebruik maken van alle zintuigen is een belangrijk hulpmiddel om wakker te worden.

“Bij nonduale therapie wordt de wederzijdse beïnvloeding onderzocht tussen denken, voelen en het fysieke lichaam.”

Nonduale therapie is een benadering, waarin nog veel te ontdekken valt, waarbij het zelfhelend vermogen van mensen, de erkenning dat alles met elkaar verbonden is, wordt aangesproken. Met behulp van de helende kracht van het bewustzijn en gewaarzijn, kan de ervaren tegenstelling tussen lichaam (fysieke sensaties) en geest (malende gedachten, overtuigingen) worden overstegen. Hierin ligt de sleutel om trauma’s en contracties in beweging te krijgen, de weg naar heling worden geopend, zodat de verborgen kwaliteit in het trauma terug kan komen in het bewustzijn. In Nonduale therapie wordt bewustzijn niet gezien als bijproduct van het brein, maar als de instrumentele kracht achter al het functioneren van het brein. Zonder bewustzijn is er geen leven. © Georgi. Y. Johnson.

OP ZOEK NAAR MEER “RICHTING” IN HET LEVEN

Richting

Het kan zijn dat je je op een bepaald punt in je leven afvraagt: waar wil ik naar toe.

Je hebt het gevoel wat verdwaald te zijn. Er is een innerlijke behoefte aan meer richting.

Dat kan samen gaan met levens vragen.

Verschillende oorzaken/gebeurtenissen kunnen hier aan ten grondslag liggen. Misschien ben je al heel lang gewend je aan te passen en komt jouw innerlijke behoefte minder of niet tot zijn recht. Of heb je bepaalde overtuigingen

Door hier samen wat dieper naar te kijken, vanuit veiligheid en vertrouwen, komt een proces op gang van meer helderheid o.a. over waar jou kwaliteiten liggen en hoe jij deze zou kunnen manifesteren.

Zo kom je verder op jouw pad waar voelbaar wordt “dit klopt”.

Naast één-op-één sessies is het ook mogelijk om in een kleine groep te mediteren, jezelf daar verder in te ontwikkelen.
Meditatie is een oefening met een speciale combinatie van alert blijven, de aandacht gericht houden én tegelijkertijd heel diep ontspannen in een verruimd bewustzijn.
Het helpt voorbij de busy mind te komen.